LOADING

De Krokettenfabriek – roman

Schrijven is wat ik het allerliefst doe. Op 9 oktober 2016 is mijn eerste roman gepresenteerd: De Krokettenfabriek. Een non-pretentieus-werk van 92.385 woorden (dat is 304 pagina’s). Het idee ontstond in de trein naar Venetië, of nee, eigenlijk op het moment dat ik als klein meisje op een nacht door mijn ouders werd wakker gemaakt om een kroketje te eten. Zo begon mijn liefde voor de oer-Hollandse kroket. Hoe dan ook, het boek gaat over een vrouw die een noodlijdende krokettenfabriek van haar puissant rijke echtgenoot cadeau krijgt. Hij denkt dat hij hun huwelijk er mee redt, zij ziet er de mogelijkheid in haar eigen leven op orde te krijgen.Ik kreeg de kans om bij Patisserie Holtkamp stage te lopen in de croquettenkeuken en daar ben ik hen ongelofelijk dankbaar voor, niet alleen omdat ik er zoveel croquetten mocht eten als ik maar wilde, mijn stage is een belangrijke basis voor mijn boek. Bovendien maakt Patisserie Holtkamp de aller-, aller-, echt àllerlekkerste croquetten van heel Nederland. Je kunt ze kopen bij de bakkerij op de Vijzelgracht of in de (voornamelijk Amsterdamse) horeca.

De Krokettenfabriek is te koop bij iedere boekwinkel of te bestellen bij bol.com. De cover is gemaakt door Henriëtte van Asch. Als je er een gezellige handtekening van mij in wil; dat kan gefixt worden.

De Krokettenfabriek – 304 pagina’s – Uitgeverij AntiPasti (eigen beheer) – www.dekrokettenfabriek.nl

De Krokettenfabriek

De Krokettenfabriek gaat over de Nederlandse Claudia die van haar Vlaamse echtgenoot Leon, een noodlijdende krokettenfabriek cadeau krijgt. Het familiebedrijf van twee oude broers staat op de rand van de afgrond en het is nog maar de vraag of Claudia het voor elkaar krijgt de fabriek weer te laten bloeien. Claudia ziet haar kans schoon om te ontsnappen uit een beklemmend huwelijk en te laten zien wat ze in huis heeft.
Vanaf 9 oktober is het boek verkrijgbaar. Nieuws over het boek is op deze website te volgen en straks ook via Facebook en twitter.

Andere Boeken

2004
Zomaar een café
Portret van Kafé van Zanten, Amersfoort

2005
Waar woorden stollen
Over Amersfoortse gemeenteraadsleden en hun visie op beeldende kunst, in samenwerking met Ron Jagers en Guido de Wijs

2010
Dubbellaags Interviews vrienden, collega’s en familie over het werk en leven van beeldend kunstenaar At van Vliet, in samenwerking met Nynke van Vliet en Rob Acket

2012
Canon van Amersfoort
50 historische verhalen van Amersfoort, in opdracht van uitgeverij BBNC

coverzomaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

- Bob Blake, Director