LOADING

Communicatie

Er is stripje van Fokke en Sukke. Ze zitten aan de bar met tussen hen in een ‘communicatiemeisje’. Fokke en Sukke zeggen: ‘Jij bent toch van communicatie? Nou, zeg dan wat’.

Communiceren doen we gelukkig allemaal. Ik verzin het hoe en waarom achter bepaalde communicatiemiddelen, ik zorg dat ze er komen en dat ze gebruikt worden op de manier waarop ze bedoeld zijn. Dat gaat van het schrijven van communicatieplannen tot persberichten, van het regelen van vormgevers, fotografen of filmers tot begeleiding van werkbezoeken en zorgen dat alles er passend uitziet. Dat is meteen wat mijn werk zo leuk maakt, het is geen dag hetzelfde.

BlindEet

Chef Marco Blok, van Bloks Restaurant, en fotograaf Rob Acket (op de foto hier bovenaan de pagina staan ze in de keuken van Marco) bedachten samen BlindEet, een culinair evenement met sterren. Op basis van een interview ontwierpen Marco en Rob een gerecht en een portret. Zonder dus te weten voor wie het was, een èchte blindeet.
In 4 lunches werden de gerechten en de portretten gepresenteerd, natuurlijk in aanwezigheid van de betreffende ‘ster’ en andere geïnteresseerden. Het werden bijeenkomsten die stuk voor stuk heerlijk en bijzonder waren.
Ik tekende voor 7 van de 12 interviews (Vincent Bijlo, Cees Holtkamp, Tania Kross, Wim Daniëls, Jonah Freud, Jaap Seidell en Jan Paul Schutten). De andere 5 interviews (Anne-Gine Goemans, Jeroen Stomphorst, Marjan Berk, Nico Haasbroek en Govert Schilling) werden door Yvonne Hoksbergen geschreven en de communicatie deed ik samen met Sieta Hoekstra.
De vormgeving van BlindEet werd gedaan door Henriëtte van Asch.

vincentbijlo2

Losse Communicatietrajecten

Dan zijn er nog de ‘losse’ communicatietrajecten die ik heb gedaan. Dit gaat van het maken van strategische communicatieplannen tot coördinatie en procesbewaking, of van het geven van workshops tot gespreksvoorzitter zijn. Het meest voel ik me thuis in de zogeheten softe sector: zorg, welzijn, onderwijs en cultuur.

esther

Bouwjaren

In 2014 ontving fotograaf Rob Acket het familiefotoarchief van zijn ouderlijk gezin. Zo ongeveer tegelijkertijd werd er een nieuwe lijst voorgedragen met Rijksmonumenten van de Tweede periode van de Wederopbouw van Nederland, uit de periode 1959 – 1965. Rob maakte een wonderlijke combinatie van het fotoarchief en zijn eigen fotografie van de ‘nieuwe’ monumenten. Hij zocht er een verteller en een stel muzikanten bij en na een draagtijd van ongeveer 9 maanden (echt waar) werd de voorstelling Bouwjaren opgevoerd in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Een heuse voorstelling, inclusief old-school reutelende diaprojectoren en 7 uitverkochte zalen.

Zoon Boris deed de vormgeving, ik tekende voor de teksten, communicatie en de gevulde koeken en broodjes kroket tijdens de repetities.

affiche_bouwjaren_DRUK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

- Andy Cartel, Manager